Enzo Pérès-Labourdette

Enzo Pérès-Labourdette werd in 1991 geboren in Le-Puy-en-Velay, in Frankrijk. Als zevenjarige jongen verhuisde hij naar Nederland. Hij werkte hard om Nederlands te leren en wilde na zijn schoolopleiding medicijnen gaan studeren. Maar hij tekende zijn hele leven al met veel plezier en dat lokte sterker. Hij volgde de kunstacademie in Groningen en won na zijn afstuderen een stimuleringsprijs van de Fiep Westendorp Foundation. Met die werkbeurs maakte hij een reis naar Spitsbergen waar hij meeliep met een wetenschappelijk team onderzoekers. Een ervaring die hij nu verwerkt in zijn prentenboek Wat ik de bomen wil vertellen, over een klein boompje dat het hoge noorden ontdekt en vol verwondering kennismaakt het kwetsbare leven daar.
In 2017 illustreerde hij zijn eerste kinderboek Anne, het paard en de rivier, geschreven door Wouter Klootwijk, en publiceerde hij het kunstprentenboek Paul Poiret – Dromen van de Oriënt. De illustraties daarvan zijn tot 4 maart 2018 te bewonderen in het Gemeentemuseum Den Haag, waar ze onderdeel uitmaken van de tentoonstelling ‘Art Deco – Paris’.
Enzo Pérès-Labourdette tekent ook voor de New York Times, hij ontwerpt sjaals en als hij even niet werkt, kookt hij heel graag… Frans natuurlijk.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Wil je op de hoogte blijven van alle kinder- en jeugdboeken van Leopold, maar ook Ploegsma, Querido, Manteau en Zwijsen? Schrijf je dan nu in op de Kinderboekennieuwsbrief!

Sluiten Schrijf in!