Jowi Schmitz

Jowi Schmitz

Jowi Schmitz schrijft het liefst verhalen, zowel voor volwassenen als voor kinderen. Ze begon met twee romans voor volwassenen en waagde zich in 2012 aan een kinderboek. Het jeugddebuut: Ik heet Olivia en daar kan ik ook niks aan doen werd bekroond met de Vlag en Wimpel. Een jaar later verscheen haar kinderthriller Schat onder de stad waar ze nog steeds enthousiaste mails van jongeren over krijgt. Verder schreef ze het boek Te vroeg geboren, Dagboek over mijn zoon (Inktslaafliteratuurprijs 2014), Nooit nooit nooit meer aan de wal (over de bootbewoners van Amsterdam) en in 2015 verschijnt Stan en de negen rovers, een avi-boekje op rijm.
Schat onder de stad gaat over Daan die in Amsterdam woont. Haar vader zoekt de schat van een Suikerkoning uit de Gouden Eeuw, maar Daan heeft een stuk beter in de gaten wat er aan de hand is. Een gevaarlijke gek zit achter haar vader aan, en alleen Daan kan hem redden.
Jowi schreef Schat onder de stad omdat ze het leuk vond nu eens een thriller voor kinderen te maken; volwassenen krijgen al zo vaak thrillers. Ook had ze zin om de geschiedenis van Amsterdam en het ontstaan van de indrukwekkende Noord/Zuidlijn in haar boek te verwerken.

Jowi Schmitz schrijft ook columns en artikelen voor kranten en tijdschriften. Ze geeft les aan de Schrijversacademie, organiseert een kinderfilosofiefestival en wil graag een animatiefilmpje maken.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Wil je op de hoogte blijven van alle kinder- en jeugdboeken van Leopold, maar ook Ploegsma, Condor, Witte Leeuw en Zwijsen? Schrijf je dan nu in voor de Kinderboekennieuwsbrief!

Sluiten Schrijf in!