De tuinman van de nacht

The Fan Brothers
Vertaler: Rindert Kromhout NUR: 273 Alle leeftijden

Willem woont in het weeshuis en zijn wereld is grijs. Als hij op een ochtend uit het raam kijkt, ziet hij dat die nacht als door een wonder de boom in de straat is veranderd in een wijze uil! De volgende ochtend vinden de bewoners van Wilgendam weer een nieuw wonderdier. Er gebeurt iets in Wilgendam. Iets moois…
Op een avond ziet Willem een vreemdeling op straat. Het is de nachttuinman! En die kan wel wat hulp gebruiken. Als hij in de herfst bij het vallen van de bladeren vertrekt, heeft hij het leven van Willem en de mensen in het stadje voorgoed veranderd.

Het beeldschone prentenboekdebuut van Terry en Eric Fan, geïnspireerd op het verhaal van hun vader die als jongen uit China naar Canada immigreerde.
De zachte klassieke platen verlopen langzaam van grijs naar een kleurige wereld zoals de bewoners van Wilgendam die uiteindelijk ook kunnen zien.
In de eerste maand na verschijnen werden er in Canada en de VS meer dan 35.000 exemplaren verkocht.
Vertaald door Rindert Kromhout.

In de pers
'Wat een prachtige tekeningen. En wat een hoopvol verhaal.' - Hanneke van den Berg, Gooi- en Eemlander

'De gedetailleerde, fijntjes gearceerde tekeningen ogen klassiek en vooral de nachttaferelen ademen een haast magische sfeer.' – Bas Maliepaard, Trouw