De vogels

De vogels

Beelden in de stad

Ted van Lieshout | Ludwig Volbeda
NUR: 195 Alle leeftijden Bekroond met de Grand Prix Biennial of Illustrations Bratislava 2017, de prijs voor de beste illustrator.

Twee standbeelden in de grote stad. Het een staat op het plein, het ander in het park. Ze kijken naar elkaar, maar kunnen elkaar niet bereiken. Ze worden verbonden door de vogels die heen en weer vliegen en die nu eens hier, dan weer daar neerstrijken. Elke keer met dezelfde boodschap: Hij houdt van je, het beeld op het plein. Ze houdt van je, het beeld in het park. De vogels laten zich door niets of niemand verjagen.
Tot de beelden worden opgehaald en omgesmolten.
Op een dag staat er een nieuw beeld op het plein…

Ted van Lieshout beschrijft poëtisch een romance in brons. Ludwig Volbeda tekent even poëtisch de stad vol sculpturen, waarin de vogels een man en een vrouw in een kleine ballerina samenbrengen. Bekroond met de Grand Prix Biennial of Illustrations Bratislava 2017, de prijs voor de beste illustrator.

In de pers
'Deze prachtige, eenvoudige liefdesgeschiedenis ontsproot aan de fantasie van Ted van Lieshout in het kader van de tentoonstelling ‘Van Rodin tot Bourgeois: Sculptuur in de 20ste eeuw’, in het Gemeentemuseum in Den Haag.' – Hanneke van den Berg, Gooi- en Eemlander

'Het ontstijgt de geijkte jonge doelgroep van prentenboeken.' – Thomas de Veen, NRC Handelsblad