Ensor – De grote maskerade

Marije Tolman
3-5 jaar

Ensor is een kunstenaar. Hij gaat op avontuur, over land en zee. Het wordt een wervelende tocht. Hij ontmoet de raarste wezens: musicerende zeedieren, dansende insecten, fabeldieren en gemaskerde figuren. Waar hij ook kijkt, vindt hij stof voor zijn schilderijen. Waar zal dit avontuur hem brengen?

De grote maskerade is een fascinerende reis door James Ensors wondere beeldenwereld. Marije Tolman, Gouden Penseel-winnares 2010, lokt kinderen mee zijn schilderijen in.

James Ensor (1860-1949) werd geboren in Oostende, en begon te schilderen vanuit zijn zolderkamer met zicht op zee. Hij was een individualist, een maker van fantastisch werk dat lange tijd werd afgewezen door het establishment, wat hem zeer verbitterde. Daarnaast schreef hij ook muziek. Zijn hele leven lang zou de zee hem nooit meer loslaten.

In de pers
'Marije Tolman maakte met 'Ensor, de grote maskerade' een wonderlijk prentenboek over de wonderlijke gedachtewereld van Ensor: zot, ernstig, lichtvoetig, droevig, licht en donker. Tolman lokt kinderen mee zijn schilderijen in.' - Leeuwarder Courant