Hou van mij

Bijna alle gedichten 1984 - 2009

Ted van Lieshout
NUR: 290 Alle leeftijden Zilveren Griffel 2010

In 1982 was Ted van Lieshout een jonge illustrator die tekeningen maakte voor Vrij Nederland en daarin De Blauw Geruite Kiel ontdekte. Hij raakte op slag verliefd op de beroemde jeugdrubriek, maar het duurde nog tot 1984 voor hij gedichten durfde in te leveren. Ze werden onmiddellijk geplaatst.
In de daaropvolgende 25 jaar werkte Ted van Lieshout aan een uniek oeuvre. Een oeuvre dat gezien kan worden als het portret van een jeugd, omdat de meeste gedichten zijn geschreven vanuit het standpunt van een kind. Maar het is ook het portret van een veelzijdig dichter, tekenaar, beeldend kunstenaar en grafisch vormgever.
Hou van mij bevat bijna alle gedichten met bijbehorende illustraties, van het eerste gedicht in 1984 tot en met het nieuwste werk: de niet eerder gepubliceerde beeldsonnetten.

‘Eigenlijk zou ik het liefst de hele bundel over willen schrijven. En nog liever, je alles voorlezen…’ – Het Parool

In de pers
'Eigenlijk zou ik het liefst de hele bundel over willen schrijven. En nog liever, je alles voorlezen...' - Het Parool

'Een prachtig verzameld werk.' - Elsevier

'Een boek om steeds weer in te bladeren, te kijken en te lezen.' - Friesch Dagblad

'Vijfentwintig jaar poëzie is, met de originele illustraties, verzameld in deze schitterende bundel. Hebben dus!' - J/M vakblad voor ouders

' Hou van mij is een mooie verzameling van al zijn eerdere dichtbundels, een prachtboek voor negen tot 99 jaar, waar je steeds weer iets nieuws uit kunt halen.' - Sevendays