In Holland staat een huis

De leukste Nederlandse liedjes, versjes en verhalen

Diverse auteurs
NUR: 272 0-3 jaar

Dikkertje Dap die de giraf een klontje komt geven, met Nijntje op de fiets, stampen in de plassen met Ot en Sien, een dagje naar zee met Boer Boris en tellen met Kikker…

Dit oer-Hollandse voorleesboek bevat een verrassende combinatie van bekende liedjes, beroemde figuren en nostalgische en moderne avonturen in en over Nederland. Van Olifantje in het bos tot Twee emmertjes water halen, van schaatsenrijden, hagelslag en Koningsdag. Wie opgroeit met dit voorleesboek raakt al jong vertrouwd met het mooiste uit de Nederlandse jeugdliteratuur.

Met tekst en illustraties van Annie M.G. Schmidt, Fiep Westendorp, Jet Boeke, Rie Cramer, Dick Bruna, Charlotte Dematons, Max Velthuijs en vele anderen.

In de pers
'Dit boek toont Nederland op z’n allermooist.' – De Telegraaf

'Alleen al de omslag is prachtig, met de Delfts blauwe tegeltje. Maar ook binnenin het boek is het een feest der herkenning met de vele korte en wat langere verhaaltjes.' - Leidsch Dagblad

'Waar in Holland het huis ook staat, dit boek mag daar in de boekenkast niet ontbreken!' – Vives
Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Wil je op de hoogte blijven van alle kinder- en jeugdboeken van Leopold, maar ook Ploegsma, Condor, Witte Leeuw en Zwijsen? Schrijf je dan nu in voor de Kinderboekennieuwsbrief!

Sluiten Schrijf in!