Zeb.

Gideon Samson | Joren Joshua
NUR: 283

Dit is het verhaal van onze klas. Het is het verhaal van Imara, Ravi, Jayden, Katinka, Noepy, Max, Ziva, Lev, Annabelle, Meral, Wies, Ozzie en de rest. En van Ariane natuurlijk. Hadden we al verteld dat Ariane een zebra is? Het is verder niet echt belangrijk, als je dat soms dacht, maar dan weet je het gewoon. Wij zijn de klas van juf Cato.

In de pers
***** in de Volkskrant
' Zeb. is spannend, speels, grappig, weldoordacht, subtiel, intelligent en toch nergens pretentieus en ingewikkeld’ – Pjotr van Lenteren over Zeb.

***** in NRC Handelsblad
‘Dit boek geeft je dankzij het absurdisme een geweldig opmonterend gevoel van vrijheid. Samson laat zien wat humor in een kinderboek nog méér vermag dan een giechel’ – Thomas de Veen over Zeb.

Zeb. is een ijzersterk geheel en nu al een van de beste kinderboeken van 2018.’ – Annemarie Terhell in Trouw

'(...) dit te koesteren kinderboek, dat met de gestileerde illustraties van Joren Joshua (28) een kunstwerk op zich is' - Marjolijn de Cocq in het Parool.

‘Een echte (voor)leessensatie’ – Annet de Groot in AD Magazine

‘Samson speelt op een plooibare manier met wetten en regels. Alle verhalen schuiven als vanzelf in elkaar en dat is razendknap. Speels, avontuurlijk en toegankelijk en met een onnavolgbare logica. Hij rijgt de zinnen onvoorstelbaar soepel aan elkaar, de dialogen zijn grandioos, het wordt nergens nodeloos ingewikkeld gemaakt. En toch gaat het ergens over.’ – Jaap Friso op JaapLeest

‘Vrijwel niemand schrijft zo goed voor jonge kinderen als Samson.’ – Jaap Friso op JaapLeest
Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Wil je op de hoogte blijven van alle kinder- en jeugdboeken van Leopold, maar ook Ploegsma, Condor, Witte Leeuw en Zwijsen? Schrijf je dan nu in voor de Kinderboekennieuwsbrief!

Sluiten Schrijf in!