De leukste decemberboeken op een rij

donderdag, 21 november 2013

Brrr… de koude dagen komen er weer aan. En wat is er dan fijner dan voor het knapperende openhaard een leuk boek (voor) te lezen? Om in de december stemming te komen, hebben wij een aantal boeksuggesties op een rij gezet.

Kerstboeken

Vrolijk kerstfeest Muis – Lucy Cousins
Muis is druk bezig voor Kerstmis. Ze versiert de kerstboom en koopt cadeautjes. Help je haar met inpakken? En met het ophangen van al die mooie glinsterende versieringen? Trek aan de flapjes en vier een schitterend en vrolijk kerstfeest met Muis en haar vriendjes!

Kleine Ezel viert Kerstfeest – Rindert Kromhout en Annemarie van Haeringen
In een dichte sneeuwbui zijn Kleine Ezel en mamma Ezel onderweg naar de tent van Feestvarken, om kerstfeest te vieren. En kijk eens: daar zijn ook Bok en Das, en Cavia, en Jakkie en mamma Jak en Ibis en Kleine Ibis. Het is een hele optocht, die bibberend van de kou langs bomen en witte velden loopt. Maar als ze dan eindelijk bij de tent aankomen, is Feestvarken nergens te vinden. Wat is er met hem gebeurd?

Kerstfeest met Kikker – Max Velthuijs
Morgen is het Kerstmis en het sneeuwt. Voor Kikker is het feest! Hij maakt een sneeuwpop, gaat sleeën met Eend en haalt een kerstboom uit het bos. En voor het kerstfeest nodigt hij al zijn vrienden uit. En wat is er mooier dan kerst vieren met al je vriendjes? Kerstfeest met Kikker is een prachtig boekje met sfeervolle winterprenten van Max Velthuijs.

Winterboeken

Ik wil voor altijd bij je zijnHarmen van Straaten
De sneeuwman woont al zo lang hij zich kan herinneren tevreden in zijn sneeuwbolletje. Dan hoort hij op midwinteravond prachtige muziek. Er is een nieuwe bewoonster in de kamer gekomen. De sneeuwman doet een wens… en voor één keer mag hij uit zijn bol. Maar als de klok één uur slaat moet hij terug zijn, anders zal hij smelten… Een boek om warm van te worden!

Het grote voorleesboek van de winterSelma Noort
Sinterklaas is weer weg, maar de winter is nog lang niet voorbij! Nu komt Kerstmis. Roel en Noor mogen helpen versieren en lekkere dingen maken. Rond Oud en Nieuw gaat het sneeuwen. Roel en Noor schaatsen op straat, maken sneeuwpoppen en voeren de vogels op het ijs. Maar oei… er zit een wak in het ijs! Van Kerstmis, Oud en Nieuw en Driekoningen tot aan het eerste sneeuwvlokje: een winter vol warme verhalen.

Dolfje SneeuwwolfjePaul van Loon
Dolfje en Noura rennen door het Weerwolvenbos. Het bos is wit. Overal ligt sneeuw. Dan vliegen er grote hopen sneeuw door de lucht. Dolfje en Noura vluchten weg. Net op tijd bereiken ze het huisje van Opa weerwolf. Daar wachte ze tot de sneeuw ophoudt. Om de tijd te doden vertellen ze verhalen. Over het nachtmerrieneefje. En over Knuppel, de weerwolfjager. Maar wie gooit toch die geheimzinnige sneeuwhopen? En wat ritselt daar in de schoorsteen…

Kikker en het NieuwjaarMax Velthuijs
Kikker en zijn vriendjes gaan naar Varkentje voor het nieuwjaarsdiner. Zij maakt altijd lekkere hapjes en hangt lichtjes in de bomen. Ze komen aan op de slee, maar zien alleen een omgevallen ladder en de meeste lichtjes zitten nog in de mand. Waar is Varkentje?

Veel leesplezier!