De winnaars van de Kinderjury 2019 zijn bekend! Jochem Myjer en Linda Dielemans vallen in de prijzen.

woensdag, 26 juni 2019

Feest voor Jochem Myjer, hij wint met De Gorgels en het geheim van de gletsjer de Publieksprijs van de Nederlandse Kinderjury. Ook Linda Dielemans valt in de prijzen. Zij wint met Schaduw van de leeuw de Senaatsprijs van de Nederlandse Kinderjury. Tijdens de stemweek hebben duizenden kinderen tussen de 6 en 12 jaar gestemd op hun favoriete kinderboek. De Prijs van de Nederlandse Kinderjury is dé publieksprijs voor kinderboeken. De uitreiking vond plaats in bibliotheek de Boekenberg in Spijkenisse.

De Gorgels en het geheim van de gletsjer de Prijs van de Nederlandse Kinderjury

Kinderjury jochem

© Chris van Houts

Op woensdag 26 juni werd de Publieksprijs van de Nederlandse Kinderjury in de leeftijdscategorie 6-9 jaar uitgereikt aan Jochem Myjer voor zijn boek De Gorgels en het geheim van de gletsjer.

De Gorgels en het geheim van de gletsjer is een minstens zo spannend en fantasierijk avontuur als De Gorgels, het eerste kinderboek van komiek Jochem Myjer. Dit boek won in 2016 eveneens de Prijs van de Nederlandse Kinderjury. De Gorgels en het geheim van de gletsjer vertelt verder over Gorgels, Brutelaars en Melle, een jongen met superogen. Geïllustreerd door Rick de Haas. Om voor te lezen of zelf te lezen.

De Gorgels en het geheim van de gletsjer

Melle en zijn familie zijn op vakantie in de Alpen. Midden in de nacht wordt Melles zusje Limoni in paniek wakker. Waar is haar rugzak? En nog belangrijker, waar is haar eigen Gorgel, Belia?
Dat is het begin van een superspannend avontuur waarin het spoor leidt naar de gletsjer, die langzaam begint te smelten nu het warmer wordt. Melle, Bobba en Limoni maken kennis met Murmeltieren, roofvogels, Berggorgels en Kotsbalgers. Ze worden geholpen door Katja, die alles weet over de gevaren van de bergen…

 

 

Schaduw van de leeuw wint de Senaatsprijs van De Nederlandse Kinderjury

Linda Dielemans kinderjury

© Chris van Houts

Ook Linda Dielemans mocht een prachtige prijs in ontvangst nemen. Zij wint de Senaatsprijs van de Nederlandse Kinderjury 2019 in de leeftijdscategorie 10 – 12 jaar voor haar boek Schaduw van de leeuw.

Schaduw van de leeuw

Scherpe tanden blonken in zijn bek. Zijn ogen waren geel met een kleine, zwarte pupil. Intelligente ogen. Gevaarlijke ogen.

28.000 jaar geleden. Gewapend met niets dan haar speer https://www.kinderboeken.nl/boek/schaduw-van-de-leeuw/reist Joeni over de eindeloze vlakte, waar de wind altijd waait en waar mammoeten, rendierkuddes en grottenleeuwen leven. Verstoten door haar stam gaat ze op zoek naar de waarheid achter haar dromen, die voorspellen wat komen gaat, soms met rampzalige gevolgen…

Geïnspireerd door grotschilderingen van tienduizenden jaren geleden voert Linda Dielemans je mee naar de verre prehistorie.

 

Pers over Schaduw van de leeuw:

‘Schaduw van de leeuw is een spannend en mooi geschreven boek, waarin de lezer meegevoerd wordt in de wonderlijke rotstekeningenwereld van 20.000 jaar geleden.’ – NRC

‘Linda Dielemans heeft een vlotte pen, met levendige dialogen, en brengt een stukje geschiedenis tot leven. Een bijzonder geslaagd historisch kinderboek dat doet uitkijken naar een volgend boek.’ – Wykein