Erna Sassen wint Gouden Lijst

maandag, 10 september 2018

Dit weekend heeft Erna Sassen de Gouden Lijst 2018 in ontvangst genomen voor haar boek Er is geen vorm waarin ik pas, uitgegeven door Uitgeverij Leopold. De prijs voor jeugdliteratuur voor 12 – 15 jarigen werd uitgereikt in het radio 1 programma De Taalstaat.

De Gouden Lijst is een initiatief van Ted van Lieshout en Hans Hagen, de jury bestaat uit 19 recensenten. Nederlands BruutTAAL is sponsor van deze belangrijke literaire prijs voor jongeren.

Er is geen vorm waarin ik pas

Tot en met de vierde ging alles eigenlijk vanzelf maar sinds ik in de vijfde zit is er een hoop veranderd. Volgens mijn mentor heb ik TE lange tijd TE hard gewerkt en volgens mijn moeder ben ik TE perfectionistisch. Jajaja. 

Dat is een van de grootste nadelen van volwassenen: ze denken altijd beter te weten dan jijzelf wat er met jou aan de hand is. Daarbij vergeten ze voor het gemak maar even dat tachtig procent van ons leven zich afspeelt buiten hen om. En dat ze dus meestal geen flauw idee hebben. Dat laatste ligt ook een beetje aan ons. Want wij vertellen niks. Maar dan nog. Er zijn dingen die je niet kan vertellen. Aan niemand. Over liefde bijvoorbeeld. En hoe stom je bent geweest‘Een troostrijk verhaal dat veel pubers aangaat. Erna Sassen heeft iets héél moois gemaakt.’ * * * *– NRC Handelsblad

 

Erna Sassen

In 2005 begon Erna Sassen met het schrijven van boeken voor kinderen vanaf een jaar of negen. Dat is, zegt ze, ´het leukste wat ik tot nu toe gedaan heb’. Haar nieuwste boek Een indiaan als jij en ik werd lovend ontvangen en is kerntitel van de komende Kinderboekenweek. Naast haar schrijfcarrière is Erna Sassen bekend als actrice.

Er is geen vorm waarin ik pas – Erna Sassen ISBN 978 90 258 6971 7 – € 15,99