Jan Heerze genomineerd voor Thea Beckmanprijs 2017

donderdag, 6 juli 2017

Jan Heerze staat met zijn boek Gevaarlijk geheim op de Shortlist voor de Thea Beckmanprijs 2017. De Thea Beckmanprijs is de prijs voor het beste historische jeugdboek, die op 16 september 2017 in het Archeon wordt uitgereikt.

Over Gevaarlijk Geheim

vdh9789025872182Duitsers!

Ward remt. Een rood-wit hek staat dwars over de straat.

Vier soldaten. Twee overvalwagens.

Een van de soldaten wijst op zijn fietstassen. ‘Aufmachen.’

Wards handen trillen als hij de riempjes losmaakt.

De tassen zijn leeg, maar als ze hem fouilleren…

September 1942. Ward brengt illegale krantjes rond voor zijn broer, die in het verzet zit. Als hij ontdekt hoeveel gevaar hij loopt, vraagt hij Minke mee. Een jongen en een meisje samen zijn minder verdacht.

Wards broer moet onderduiken. Klasgenoten verdwijnen. Een joodse vriendin is in gevaar. De oorlog komt steeds dichterbij. En Minke ook…

Over Jan Heerze

Jan Heerze (1934) groeide op tijdens de Tweede Wereldoorlog. Hij studeerde chemische techniek en Nederlands. Jarenlang werkte hij als leraar Nederlands op een middelbare school in Apeldoorn. Hij begon met schrijven toen zijn dochter ging lezen en is daar nooit meer mee opgehouden. Eerder verscheen van zijn hand bij Uitgeverij Leopold Nergens meer veilig, over de luchtlandingen bij Arnhem in september 1944.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Wil je op de hoogte blijven van alle kinder- en jeugdboeken van Leopold, maar ook Ploegsma, Condor, Witte Leeuw en Zwijsen? Schrijf je dan nu in voor de Kinderboekennieuwsbrief!

Sluiten Schrijf in!