Jheronimus Bosch 500

dinsdag, 9 februari 2016

Bosch kleinIn 2016 staan ‘s-Hertogenbosch en de rest van Nederland volledig in het teken van het Jheronimus Bosch-jaar. Een jaar vol feestelijke evenementen als bijzondere muziek-, dans-, theater- en circusproducties, tentoonstellingen, belevingsroutes en festivals. Zaterdag 13 februari opende de grote overzichtstentoonstelling in het Noordbrabants Museum. Nooit eerder keerden zoveel werken van Bosch terug naar de stad waar ze ooit gemaakt zijn.

Meestertekenaar Thé Tjong-Khing maakte hét kunstprentenboek van het Bosch 500-jaar. Paul van Loon schreef voor kinderen vanaf 10 jaar het spannende Op zoek naar Jeroen, waarin hij zelf in de wereld van Jeroen Bosch belandt.

Bosch – Het vreemde verhaal van Jeroen, zijn pet, zijn rugzak en de bal
Jeroen gaat buiten spelen. Maar op deze dag is alles anders dan anders. Jeroen valt in een ravijn en belandt in een paradijselijke wereld vol vreemde wezens. Die pakken niet alleen zijn bal, maar ook zijn pet en rugzak af. Jeroen gaat er onvervaard achteraan. Hij is slim, helpt waar hij kan en maakt nieuwe vrienden. Maar niet iedereen is wat hij lijkt…

Een prentenboek zonder woorden, waarin de magische wereld van Jheronimus Bosch het toneel wordt van een spannend avontuur. Volg de pet, de rugzak en de bal… Ontdek het verhaal zelf in de meesterlijke illustraties van Thé Tjong-Khing.

Op zoek naar Jeroen – Bosch in zijn schilderijen
Wat is dat voor geluid, midden in de nacht? Tot zijn grote verbazing komt Paul in een andere wereld terecht. Een wereld vol vreemde wezens en bizarre taferelen, waarvan hij het bestaan nooit had kunnen vermoeden. Maar de duizelingwekkende werkelijkheid van Jeroen Bosch is niet zonder gevaar… Hoe komt Paul ooit weer thuis?

Nog meer boeken over Jheronimus Bosch!

De bibberende Bosch– Willy Vandersteen  (Standaard uitgeverij)

Schetsboek van Jeroen Bosch (Zwijsen)

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over de tentoonstelling in het Noordbrabants Museum hier. Voor alles over het Bosch 500-jaar, klik hier.