Jochem Myjer neemt fotoboek JocheM in ontvangst

dinsdag, 11 september 2018

Vandaag werd het fotoboek JocheM van Anne Reitsma gepresenteerd. Hoofdpersoon uit het boek, Jochem Myjer, nam het boek in ontvangst.

‘Het boek is rauw. Het is confronterend. Het is echt. Naakt. En Anne heeft dat beeld helemaal compleet. Van try-outs tot première, van geluk tot verdriet, tot privé en zakelijk. Ik ben zo trots op de vrouw die zichzelf onzichtbaar kan maken. Ik ben zo trots dat ik de eerste was.’ – Jochem Myjer over het fotoboek JocheM

JocheM
Fotografe Anne Reitsma wil met haar foto’s doordringen tot de kern. In JocheM portretteert ze de mens achter de artiest: Jochem Myjer, zoals maar weinig mensen hem kennen.
Anne kreeg alle ruimte, zowel voor als achter de schermen. Na enige tijd was haar aanwezigheid vanzelfsprekend. Ze mocht overal bij zijn, zonder beperkingen. Ze zat in de coulissen of in de kleedkamer; tijdens de voorstelling klom ze in de lichtbruggen. Niets is in scène gezet. Je ziet Jochems gedrevenheid, discipline, het plezier, maar ook de tranen. In JocheM laat Anne Reitsma deze facetten van dichtbij zien.

Anne Reitsma
‘Mijn leven is ontdekken.’ Anne Reitsma heeft sinds 10 jaar haar eigen bedrijf en werkt veel in de culturele wereld. Dit verschilt van documentaires en projecten tot stadsfotografie in Delft en diverse grote evenementen. Ze verbindt zich met degene die ze fotografeert; ze kijkt verder dan de buitenkant, vaak in langlopende projecten. Voor dit portret volgde ze Jochem Myjer gedurende vijf jaar.

JocheM – Anne Reitsma – Fotoboek – ISBN 978 90 258 7543 5 – € 29,99 – Vormgeving: Put Gootink – Editor: Ellen Sanders – www.annereitsma.nl