Leopold koopt rechten van YA-serie Fire & Flood voor Frankfurt

maandag, 7 oktober 2013

Leopold heeft al voor aanvang van de Frankfurt Book Fair de Nederlandse vertaalrechten verworven van een van de lead titles van Scholastic: een YA-serie van auteur Victoria Scott.

Het eerste boek, Fire & Flood, gaat over een meisje dat meedoet aan een levensgevaarlijke race om het uiterst zeldzame geneesmiddel te winnen dat haar broer kan redden. Geholpen door een Pandora, een gemanipuleerd dier met bijzondere talenten, moeten de deelnemers zich een weg banen door vier omgevingen: jungle, woestijn, oceaan en bergen. Er kan er maar één winnen. En niemand kan zijn bondgenoten vertrouwen…
Momenteel is er een auction in Duitsland. Scholastic verwacht meer internationale sales tijdens of na de beurs.

Uitgever Manja Heerze: ‘Fire & Flood heeft alles: een sterke hoofdfiguur, een adembenemende wedstrijd, een onvergetelijk dier als helper en een grote liefde. Voor iedereen die genoten heeft van series als De Hongerspelen en Inwijding is Fire & Flood een overweldigend avontuur vol verrassende wendingen.’ De vertaling van Fire & Flood wordt verwacht in de zomer van 2014.

Eerder dit jaar verwierf Uitgeverij Leopold ook al de rechten voor Spirit Animals, een middle grade serie waarin vier kinderen en hun Spirit Animals de enige zijn die de wereld kunnen redden. Het eerste deel van deze reeks verschijnt in voorjaar 2014.