Maren Stoffels wint Pluim Nederlandse Kinderjury

maandag, 23 juni 2014
Maren Stoffels © Gerlinde de GeusMaren Stoffels © Gerlinde de Geus

Stapelverliefd van Maren Stoffels is op zondag 22 juni bekroond met De Pluim van de Senaat van de Nederlandse Kinderjury 2014. Dit werd bekendgemaakt tijdens de Kinderboekenparade in het Kinderboekenmuseum in Den Haag.

Uit het juryrapport
‘Iedereen uit de Senaat zou dit boek willen aanraden aan hun vriendjes of vriendinnen. Het is een heftig boek, maar ook heel mooi.’
‘Een boek met een gevoelig thema, dat ook bij de jongens in de smaak viel.’
‘Het was soms bijna alsof je er zelf bij was op het moment dat er iets gebeurde.’

Stapelverliefd
Liv wil zangeres worden, maar dat mag niet van haar vader. Als hij kwaad is, slaat hij haar. Ze kan haar droom dus beter verborgen houden. Maar als Liv voor school moet samenwerken met klasgenoot Emil, merkt ze dat het ook anders kan. Emil speelt gitaar en zijn vader staat zingend in de keuken. Als Emil naar haar vader vraagt, verzint Liv leugen na leugen om haar geheim te verbergen.

Emil daagt Liv uit om samen op te treden op het schoolfeest en ze groeien steeds verder naar elkaar toe. Liv weet het zeker: ze is stapelverliefd! Maar de gemene Sacha heeft haar zinnen ook op Emil gezet…

Over Maren Stoffels
Maren Stoffels (1988) groeide op in Amsterdam. Zodra Maren kon schrijven, deed ze het. Op haar negende maakte ze haar eerste boek, over een Eskimootje dat zijn vader zoekt. Via auteur Hans Kuyper zocht ze contact met Uitgeverij Leopold. Die publiceerde in 2005 haar eerste boek Dreadlocks & Lippenstift. De thema’s in haar boeken zijn o.a. anorexia, gepest worden, homoseksualiteit, verliefdheid, jezelf durven zijn en vriendschap.