Netflix verwerft internationale rechten ‘De brief voor de koning’

donderdag, 12 juli 2018

Netflix Kids and Family Department heeft vandaag een nieuwe Netflix Original Serie aangekondigd, gebaseerd op De brief voor de koning van Tonke Dragt. De serie zal exclusief beschikbaar zijn voor meer dan 125 miljoen Netflix-gebruikers in 190 landen wereldwijd.

De brief voor de koning is het eerste Nederlandse boek dat wordt verfilmd als een Netflix Original Serie. Uitgeverij Leopold heeft onlangs de internationale televisierechten van De brief voor de koning van Tonke Dragt verkocht aan de Britse productiemaatschappij FilmWave.

De spannende avonturenroman is door de universele vragen die Tonke Dragt opwerpt en door haar meeslepende verteltrant nog altijd actueel voor zowel kinderen als volwassenen. De brief voor de koning verscheen in 1962. Het boek werd vertaald in 25 talen, werd bekroond met de Prijs voor het Beste Kinderboek van het Jaar en de slechts eenmaal uitgereikte Griffel der Griffels voor het beste kinderboek allertijden. In 2014 werd het boek in het Engels vertaald en gepubliceerd door Pushkin Press in Groot-Brittanië, waar het zeer lovende kritieken ontving.

Will Davies (How To Train Your DragonPuss in Boots) is verantwoordelijk voor de adaptatie van de Netflixserie samen met de in Nederland geboren producent Paul Trijbits (Saving Mr Banks, J.K. Rowlings The Casual Vacancy) in een productie voor het in Londen gevestigde productiebedrijf FilmWave.

Dit najaar beginnen de opnames, die grotendeels zullen plaatsvinden in de ongerepte natuur van Nieuw-Zeeland. Zo kan de magische wereld die Tonke Dragt beschrijft in De brief voor de koning prachtig in beeld gebracht worden.

Meer over Tonke Dragt

Meer over De brief voor de koning