Nieuwe samenwerking Dromenjager / Woezel & Pip en uitgeverij Leopold

dinsdag, 24 september 2013

Per heden gaan Dromenjager en uitgeverij Leopold een nieuwe, intensieve samenwerking aan op gebied van productie, marketing en verkoop van de boeken van het bekende kindermerk Woezel & Pip.
Beide bedrijven zien deze samenwerking als versterking van hun eigen kernkwaliteiten, en verwelkomen elkaar met trots en ambitie.
De boeken over Woezel & Pip zullen vanaf 2014 bij Leopold verschijnen.

De wereld van Woezel & Pip is groot en zeer divers: van goed bekeken animatieprogramma’s, een grote collectie merchandise met o.a. spellen, pluche en speelgoed, een bewuste samenwerking met Nutricia met de ‘elke dag groente’ campagne en succesvolle, prijswinnende musicals.
Boeken zijn nog steeds de basis van deze totaalaanpak. Dromenjager heeft gekozen voor een samenwerking met uitgeverij Leopold, een uitgeverij waarbij kwaliteit en inhoudelijke begeleiding hoog in het vaandel staan. Vol enthousiasme zijn Dromenjager en Leopold momenteel bezig met een restyling van het boekengamma.

Leopold is een van de toonaangevende kinderboekenuitgeverijen in Nederland, met een breed portfolio, waarbij enerzijds de literaire kwaliteit opvalt, van auteurs als Tonke Dragt, Gideon Samson, Rindert Kromhout, Dolf Verroen, Lydia Rood en Selma Noort, en anderzijds het zorgvuldig bouwen van herkenbare karakters in kinderboeken, merchandising en film/tv, zoals Kikker van Max Velthuijs en Dolfje Weerwolfje van Paul van Loon.

Lancering
In het voorjaar van 2014 verschijnen er 7 nieuwe titels van Woezel en Pip. Door de diversiteit in leeftijd en uitvoering wordt daarmee de baby-, peuter- en kleutermarkt bediend. Er komen onder meer kartonboekjes, een prachtig voorleesboek en een boek met pluchedoekje. De valentijnstitel Ik vind jou zo lief is de eerste die in 2014 zal verschijnen.

Guusje Nederhorst Foundation
Een deel van de opbrengst van alle Woezel en Pip-producten gaat naar de Guusje Nederhorst Foundation. Deze foundation heeft als doel kinderen van 0 tot 18 jaar die mishandeld of verwaarloosd zijn, uit hun isolement te halen. In een kindvriendelijke omgeving kunnen deze kinderen spelen, bewegen en ontspannen.