Prachtige recensies voor ‘Zeb.’ van Gideon Samson en Joren Joshua

donderdag, 25 januari 2018

Dit boek geeft je dankzij het absurdisme een geweldig opmonterend gevoel van vrijheid. Samson laat zien wat humor in een kinderboek nog méér vermag dan een giechel’ – Thomas de Veen in het NRC.

Zeb.’ is een ijzersterk geheel en nu al een van de beste kinderboeken van 2018.’ – Annemarie Terhell in Trouw.

Zeb. is spannend, speels, grappig, weldoordacht, subtiel, intelligent en toch nergens pretentieus en ingewikkeld.’ – Pjotr van Lenteren in de Volkskrant.

Een echte (voor)leessensatie’ – Annet de Groot in AD Magazine

Vrijwel niemand schrijft zo goed voor jonge kinderen als Samson’ – Jaap Friso op JaapLeest.


Zeb.
 is het nieuwste boek van meervoudig griffelwinnaar Gideon Samson. Een verhaal met krankzinnige gebeurtenissen in een doodnormale schoolklas. Gideon Samson maakte dit boek in samenwerking met illustrator Joren Joshua, een jonge kunstenaar uit Rotterdam. De Volkskrant en het NRC schreven beide een prachtige vijfsterrenrecensie over Zeb. Bekijk hier de recensie in de Volkskrant en hier de recensie uit het NRC. Eerder stond in het Parool ook een lovende recensie, deze kan je hier bekijken.

Bekijk ook het inhoudelijke interview met Gideon Samson en Joren Joshua over de ontstaansgeschiedenis van dit bijzondere boek. Klik hier voor het interview

  
©Chris van Houts                                 © Ralph Roelse


Zeb. 

Dit is het verhaal van onze klas. Het is het verhaal van Imara, Ravi, Jayden, Katinka, Noepy, Max, Ziva, Lev, Annabelle, Meral, Wies, Ozzie en de rest. En van Ariane natuurlijk. Hadden we al verteld dat Ariane een zebra is? Het is verder niet echt belangrijk, als je dat soms dacht, maar dan weet je het gewoon. Wij zijn de klas van juf Cato.