Presentatie Dwars door de storm bij Indisch Herinneringscentrum

maandag, 24 februari 2014

Dwars door de storm
Tjakkie heeft maar één droom: naar de hbs. Maar arbeiderskinderen leren niet door. Toch studeert ze om zich op de hbs voor te bereiden, samen met Katrien, de dochter van een rijke boer. Haar ouders mogen er niets van weten.
De op Ambon geboren Jacob speelt het liefst gitaar. Rock-‘n-roll, juist de muziek waar zijn vader zo’n hekel aan heeft. Samen met zijn familie komt Jacob naar het woonoord in Finsterwolde, dat met zijn kaalheid in schril contrast staat met de prachtige schelpenstranden die hij zich herinnert van Ambon. Zijn vader gelooft nog steeds dat ze op een dag terug zullen keren naar de Molukken. Maar wil Jacob eigenlijk nog wel terug?
De werelden van Tjakkie en Jacob hadden niet meer kunnen verschillen. Toch delen ze iets heel belangrijks: een droom die lijnrecht tegen die van hun ouders ingaat.

Over de auteurs
Martine Letterie en Karlijn Stoffels reisden naar de Molukken en bezochten verschillende woonoorden in Nederland. Samen brengen zij een voor veel kinderen onbekende geschiedenis tot leven: die van de Molukkers in Nederland.

Presentatie
Vrijdag 21 maart 2014 presenteren Martine Letterie en Karlijn Stoffels hun nieuwe boek Dwars door de storm bij het Indisch Herinneringscentrum in het kader van het programma ‘Gedeeld verleden, gedeelde verhalen’.
Tijdens het afwisselende programma brengen lezingen, muziek en gesprekken de herinneringen aan de Indische en Molukse geschiedenis uit die tijd weer tot leven. Daarbij is er veel aandacht voor een bindende factor van toen: de indorock.
Naast de auteurs zullen ook Herman Keppy (journalist, schrijver, onderzoeker), Hans Consten (gitarist indorockband The Eastern Aces, presentator Rock Around The Sixties bij Omroep Rijswijk) en muziekgroep Sound of Njoy aanwezig zijn.
Wilt u aanwezig zijn bij de presentatie? U kunt zich hier aanmelden.