Tentoonstelling Paul van Loon

woensdag, 14 september 2016

In oktober 2017, bij de start van de Kinderboekenweek, opent in het Limburgs Museum in Venlo een tentoonstelling over het oeuvre van Paul van Loon. De expositie Paul van Loon – De Andere Werkelijkheid brengt in een theatraal decor zijn boeken tot leven. Museumbezoekers worden onderdeel van de avonturen uit onder meer De Griezelbus, Dolfje Weerwolfje, Foeksia de miniheks en Meester Kikker.

Paul van Loon-fans krijgen in Venlo een indruk van het dagelijks leven en werk van de schrijver. En antwoorden op veel vragen. Hoe ziet zijn werkkamer eruit? Waar haalt hij zijn inspiratie vandaan? In hoeveel talen zijn de boeken vertaald? Naar wie is Meester Frans vernoemd? Wat was de ‘leukste’ nachtmerrie van Paul van Loon? Wanneer en waar las hij zelf voor het eerst over weerwolven? Welke opzwepende muziek staat aan als hij schrijft?

 

In Paul van Loon – De Andere Werkelijkheid zijn originele tekeningen van illustraties uit de boeken te zien en schetsen en notities die aan de basis lagen van de boeken. Als bijzonder promotiemiddel zet het museum De Griezelbus in, die op veel locaties en bij tal van evenementen in Limburg voor zal rijden. Scholen kunnen het voertuig inhuren en leerlingen voeren er educatieve activiteiten uit.
Het Limburgs Museum wil kinderen en jongeren ervan overtuigen dat lezen en schrijven inspirerend en verrijkend is. In het kader van de tentoonstelling worden ook activiteiten ontwikkeld om laaggeletterdheid tegen te gaan. Ouders en grootouders worden aangemoedigd om meer voor te lezen, kinderen en jongeren worden aangezet tot lezen en geïnspireerd om zelf verhalen te schrijven.

Op zondag 18 september om 14.00 uur presenteert Paul van Loon in Boekhandel Dominicanen te Maastricht MaanMysterie, zijn nieuwste boek over Dolfje Weerwolfje. Het eerste exemplaar van MaanMysterie zal dienen als eerste museumstuk in de tentoonstelling en wordt deze middag door Paul van Loon overhandigd aan Linda Janssen, zakelijk directeur van het Limburgs Museum.
Na afloop signeert hij zijn boeken.

PaulvanLoon(c)MvLMedia_LR

© Foto: TUFFCAT MEDIA