Leopold viert 85ste verjaardag Tonke Dragt

donderdag, 12 november 2015

AFB-NIE-20151027-brief-voor-de-koning-dragtOp 12 november 2015 viert Tonke Dragt haar 85ste verjaardag. Uitgeverij Leopold viert dit bijzondere moment onder meer met een bijzondere nieuwe uitgave van haar internationale bestseller De brief voor de koning. De winnaar van de Griffel der Griffels is nu verkrijgbaar in een betoverende wintereditie voor slechts € 15,-!

En.. Hou onze Facebookpagina in de gaten, want we verloten een leuk pakket met een poster, een banier en een witte krijtstift om zelf een winterse decoratie in de stijl van De brief voor de koning op je raam te maken!

De brief voor de koning

Sinds de verschijning van De brief voor de koning in 1962 zijn er wereldwijd ruim een miljoen exemplaren verkocht. Inmiddels is het verhaal in zestien talen vertaald. De eerste Engelstalige editie, vertaald door Laura Watkinson, werd in het najaar van 2013 uitgebracht in het Verenigd Koninkrijk door Pushkin Press. Het boek kreeg een heldenontvangst:

• ‘Een ware pageturner.’ The Sunday Times
• ‘Briljant, episch verhaal.’ The Times
• ‘De nieuwe Harry Potter.’ The Daily Mail

Na Engeland veroverde De brief voor de koning ook de Amerikaanse markt. Afgelopen zomer werd het boek uitgebracht door uitgeverij David Fickling Books.

AFB-NIE-20151111-tonke-dragtTonke Dragt werd op 12 november 1930 geboren in Batavia (Jakarta). In 1961 verscheen haar eerste boek, Verhalen van de tweelingbroers. Het jaar daarop verscheen De brief voor de koning, dat in 1963 tot kinderboek van het jaar werd uitgeroepen. In 1971 kreeg Tonke Dragt voor Torenhoog en mijlenbreed de Nienke van Hichtum prijs. En in 1990 kreeg ze voor Het geheim van de klokkenmaker een Vlag en Wimpel. In 2004 werd De brief voor de koning bekroond met de Griffel der Griffels.

Wil je meer weten over Tonke Dragt en haar boeken? Neem dan hier een kijkje!