Twee boeken ter gelegenheid van het Jheronimus Bosch-jaar

woensdag, 23 september 2015

Het jaar 2016 staat in teken van Jheronimus Bosch, ter gelegenheid van zijn 500ste sterfdag. Het Noordbrabants Museum presenteert van 13 februari tot en met 8 mei 2016 de internationale tentoonstelling Jheronimus Bosch – Visioenen van een genie.

Bij Leopold verschijnen twee boeken die gebaseerd zijn op het werk van Bosch: een prentenboek van Thé Tjong-Khing en een avonturenboek van Paul van Loon.NIEUWS-AFB-Bosch-tjong-king

Bosch. Het vreemde verhaal van Jeroen, zijn pet, zijn rugzak en de bal…
978 90 258 6889 5 – € 17,50 – verschijnt in oktober

Thé Tjong-Khing dook diep in de wereld van Bosch en verbaasde zich over een schilder die hij dacht te kennen. Langzaam ontstond een verhaallijn die tijdens het tekenen steeds weer nieuwe wendingen kreeg. Het boek mocht voor jonge kijkers niet te eng worden. Gelukkig heeft de hoofdpersoon Jeroen op elk gevaar een antwoord en hij laat zien dat je nergens bang voor hoeft te zijn.

NIEUWS-AFB-Bosch-loon

Op zoek naar Jeroen. Bosch in zijn schilderijen
 9+ – 978 90 258 6877 2 – € 13,99 – verschijnt in november

Wat is dat voor geluid, midden in de nacht?
Tot zijn grote verbazing komt Paul van Loon in een andere wereld terecht. Een wereld vol vreemde wezens en bizarre taferelen, waarvan hij het bestaan nooit had kunnen vermoeden. Maar de duizelingwekkende werkelijkheid van Jeroen Bosch is niet zonder gevaar… Hoe komt Paul ooit weer thuis?

Meer?
Bij uitgeverij Zwijsen verschijnt Schetsboek van Jeroen Bosch, een rijk en prachtig geïllustreerde graphic novel die jong en oud aanspreekt. Lees er hier meer over.
Ga voor meer informatie over het Jeroen Bosch-jaar naar de website www.bosch500.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Wil je op de hoogte blijven van alle kinder- en jeugdboeken van Leopold, maar ook Ploegsma, Querido, Manteau en Zwijsen? Schrijf je dan nu in voor de Kinderboekennieuwsbrief!

Sluiten Schrijf in!