Verhaal over vriendschap: Een indiaan als jij en ik

maandag, 30 april 2018

Erna Sassen en Martijn van der Linden hebben de eerste exemplaren van Een indiaan als jij en ik al in handen. Samen hebben zij geproost op een fijne samenwerking met een prachtig resultaat.

Boaz zit in de klimboom aan de rand van het duinmeertje. Het is al etenstijd geweest, dat merkt hij aan de zon die ondergaat. En aan zijn maag, die vreemde geluiden maakt. Mooi dat hij niet naar huis gaat. Mooi niet. Misschien wel nooit meer.

Aïsha is nieuw in de klas. En ze is een indiaan, Boaz weet het zeker. Hij verstaat haar niet, maar haar tekeningen begrijpt hij wel. Vanaf nu is het leuk op school. Totdat papa met een heel nare verrassing komt…

Een indiaan als jij en ik is verkozen tot een van de kerntitels van de Kinderboekenweek 2018. Dit verhaal vertelt op een bijzondere manier dat woorden niet altijd nodig zijn bij een hechte vriendschap. Boaz en Aïsha begrijpen en helpen elkaar en delen hun passie voor de Maya’s. De omslag en illustraties zijn gemaakt door Martijn van der Linden.

Sassen voelt haarfijn aan welke beelden voor kinderen werken en maakt zo alle emoties die ze oproept knap invoelbaar, geholpen door de fraaie, robuuste illustraties van Martijn van der Linden in primitieve volkskunststijl, die door de tekst heenlopen.’ – Mirjam Noorduijn in NRC Handelsblad over Een indiaan als jij en ik.

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Wil je op de hoogte blijven van alle kinder- en jeugdboeken van Leopold, maar ook Ploegsma, Condor, Witte Leeuw en Zwijsen? Schrijf je dan nu in voor de Kinderboekennieuwsbrief!

Sluiten Schrijf in!