Werk van Sieb Posthuma te zien in kindermuseum Seoul, Zuid Korea

maandag, 30 april 2018

Originelen uit kunstprentenboek De draad van Alexander van Sieb Posthuma (1960 – 2014) zijn tot en met 24 juni 2018 te zien in het Hyundai Museum of Kids, Books & Art (MOKA) in Seoul. De tentoonstelling Artist in books laat werk uit hedendaagse kinderboeken en van bekende kunstenaars zien.

De originelen en schetsboeken van Sieb Posthuma zijn te zien in een speciale ruimte met levensgrote muurprints van de tekeningen van de bekende Nederlandse illustrator. Theatermaker Ton Meijer zal op 5 en 6 mei een aantal jeugdtheatervoorstellingen over kunst geven in het museum in Seoul.

In het museum is ook werk te zien uit een ander Nederlands boek: Vincent van striptekenaar Barbara Stok.

De draad van Alexander

Het kunstprentenboek De draad van Alexander is in 2015 uitgegeven in de kunstprentenboekenreeks die Uitgeverij Leopold in samenwerking met het Gemeentemuseum Den Haag heeft ontwikkeld. Het boek is inmiddels uitgegeven in het Italiaans, Frans en Duits.

Alexander heeft een draad… Daarmee kan hij alles maken wat hij in zijn hoofd ziet. Hij vindt de gekste apparaten en voertuigen uit. Als hij met iemand wil dansen maakt hij een swingende danseres, en als hij wil griezelen de gevaarlijkste monsters. Als hij verlangt naar een mooie tuin maakt hij de vrolijkste bloemen, en als hij in de stad wil zijn, maakt hij de hoogste wolkenkrabbers. Maar zijn grootste droom is nog niet uitgekomen. Hoe laat je iets bewegen, zomaar uit zichzelf?

‘De mooie, heldere tekeningen van Sieb Posthuma nemen de lezers en hun ouders mee in een fantasierijk verhaal over de artistieke ontwikkeling van Alexander Calder.’ – Haags Nieuwsblad

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Wil je op de hoogte blijven van alle kinder- en jeugdboeken van Leopold, maar ook Ploegsma, Condor, Witte Leeuw en Zwijsen? Schrijf je dan nu in voor de Kinderboekennieuwsbrief!

Sluiten Schrijf in!