Het geheim van

Lees hier alles over Het geheim van, een spannende serie voor jongens en meisjes!

Een magisch potlood waarmee striptekeningen tot leven komen. Een computerspel dat je leven overneemt. Een hockeystick waarmee je opeens alle wedstrijden wint. Een manege waar de paarden verdwijnen… En de grote mensen weten van niks! Dus het is aan de kinderen om het op te lossen. Het gebeurt allemaal in de Geheim-serie.

De Geheim van-schrijfwedstrijd

Verbonden aan de serie Het geheim van is de Geheim van-schrijfwedstrijd. Elk jaar kunnen kinderen een geheim insturen. Een spannend geheim, een zielig geheim of juist een lekker gek geheim… Voor het beste geheim is er een superprijs: jouw Geheim-boek in de boekhandel, geschreven door een bekende schrijver. En ook nog: taart én jouw Geheim-boek voor je hele klas!

 

Winnaar 2019

De winnaar van de Geheim-wedstrijd 2019 is Mayke Vaneker (12 jaar). Ruben Prins en Uitgeverij Leopold kozen haar verrassende idee over Fenna die een geheim spoor heeft ontdekt. In de nacht gaat ze met haar tweelingbroer en hun hondje op zoek. Ze komen op een circusterrein met vuurspuwers en acrobaten. Iedereen is verkleed en overal zijn soldaten. Als Fenna bij het boogschieten in één keer in de roos schiet, roept ze vrolijk: ‘Ik ben de beste!’ Onmiddellijk valt het hele terrein stil…

 

 

Doe mee!

Weet jij ook een geheim? Een geheim voor in een boek? Doe dan mee aan de Geheim van-schrijfwedstrijd en misschien komt er dan wel een echt boek met jouw naam erop! Vul hier het wedstrijdformulier in!

We kiezen eens per (school)jaar een winnaar. De winnaar krijgt bericht per mail, in de maand mei. Als je geen bericht van ons krijgt, is jouw geheim helaas niet uitgekozen. Omdat we veel inzendingen binnenkrijgen, kunnen we helaas niet iedereen een persoonlijke reactie geven. 

Eerdere winnaars

Benieuwd wie de wedstrijd de afgelopen jaren hebben gewonnen? Bekijk hier alle winnaars.

Schrijftips

Rindert Kromhout geeft je in dit document een aantal schrijftips, voor het schrijven van de mooiste, gekste of spannendste Het geheim van…-verhalen. Of bekijk zijn video over ‘Het geheim van de afgebeten vingers’!

Winnaars

Winnaar 2018

De winnaar van de Geheim-wedstrijd 2018 is Lotte Hoffman (10 jaar). Maren Stoffels en Uitgeverij Leopold kozen haar spannende idee over twee kinderen die stiekem met de bergen ingaan met een kabelbaan, maar dan gaat de kabelbaan stuk…

hgv-winnaar2016

Winnaar 2017

De winnaar van de GEHEIM-wedstrijd 2017 is Finn Dijkstra (11 jaar). Auteur Annet Jacobs en Uitgeverij Leopold kozen zijn idee uit alle inzendingen uit Nederland en Vlaanderen. Het boek gaat heten Het geheim van de vergeten tunnel en verschijnt zomer 2017. Grappig weetje: Finn had op zijn wedstrijdformulier geen achternaam ingevuld. Toen tekenaar Saskia Halfmouw een eerste omslagschets maakte, bedacht ze daarom zelf een tijdelijke achternaam voor Finn. Vervolgens bleek dat Finns echte achternaam te zijn!

geheim2015crWinnaar 2016

De winnaar van de GEHEIM-wedstrijd 2016 is Jara Brugman.
Jara Brugman (10 jaar) won de 14e Geheim-wedstrijd. Auteur Gerard van Gemert en Uitgeverij Leopold kozen haar idee uit honderden inzendingen uit Nederland en België. Het boek gaat heten Het geheim van de olympische vlam en verschijnt in juni 2016.

Winnaars 2015

De winnaars van de GEHEIM-wedstrijd 2015 zijn Vere Spijker en Jorik Schaudt
Voor het eerst zijn er twee kinderen uitgeroepen tot winnaar van de Geheim-wedstrijd. Samen met Wieke van Oordt, die hun ideeën koos uit alle inzendingen, schreven zij het boek Het geheim van het zwarte zonlicht. Dit vrolijke avontuur sluit aan bij het thema van de Kinderboekenweek 2015: ‘Raar maar waar’.

Winnaar 2014

De winnaar van de GEHEIM-wedstrijd 2014 is Charlotte Dasselaar
Charlotte (11 jaar) bedacht een spannend verhaal over dolfijnen. Haar verhaal werd gekozen uit honderden inzendingen van kinderen uit Nederland en Vlaanderen. Schrijfster Joke Reijnders schreef samen met haar Het geheim van de dolfijnen.

Winnaar 2013

De winnaar van de GEHEIM-wedstrijd 2013 is Eva Ehrlich
Eva Ehrlich uit Amsterdam bedacht een spannend verhaal over haar lievelingsdieren: paarden. Schrijver Hans Kuyper ging bij haar op bezoek op de manege en schreef daarna samen met haar Het geheim van de ponydief.

Winnaar 2012

De winnaar van de GEHEIM-wedstrijd van 2012 is Eva Meijer. Zij won de tiende GEHEIM-wedstrijd met haar idee over een geadopteerd meisje. Schrijver Frank van Pamelen schreef een spannend en verrassend verhaal over een meisje dat teruggaat naar haar geboorteland en daar een groot geheim ontdekt… Het geheim van de filmster

Winnaar 2011

De winnaar van de GEHEIM-schrijfwedstrijd 2011 is Merel Kraayenbrink.
Merel Kraayenbrink (10) uit Zierikzee bedacht een spannend verhaal over een geheime kamer in een kasteel. Ze schreef haar boek Het geheim van het duistere kasteel samen met Martine Letterie.

Winnaar 2010

De winnaar van de GEHEIM-schrijfwedstrijd 2010 is Bobbie Glastra van Loon.
Bobbie Glastra van Loon (10) uit Hilversum heeft het schrijven niet van een vreemde. Ze won de wedstrijd met een spannend verhaal dat ze schreef over een clubhuis. Ze schreef haar boek Het geheim van het clubhuis samen met Ruben Prins.

Winnaar 2009

De winnaar van de GEHEIM-schrijfwedstrijd 2009 is Lies Beers uit Tuitjenhorn.
Frank van Pamelen koos het verhaal van Lies (10) omdat ze al heel veel goede ideeën had verwerkt in haar Geheim-verhaal. Ze schreven samen het boek Het geheim van de schatrovers.

Winnaar 2008

De winnaar van de GEHEIM-schrijfwedstrijd 2008 is Justin Wink.
Justin Wink (10) uit Nieuwegein was een van de drieduizend kinderen die allemaal leuke, grappige, spannende en ontroerende geheimen hadden ingestuurd. Mirjam Oldenhave koos Justins geheim, omdat ze het een lekker stoer geheim vond. Ze schreven samen het boek Het geheim van de maffiabaas.

Winnaar 2007

De winnaar van de GEHEIM-schrijfwedstrijd 2007 is Roos van den Berg.
Roos van den Berg (10) uit Voorburg mocht samen met Anna Woltz het boek Het geheim van de stoere prinses schrijven.

Winnaar 2006

De winnaar van de GEHEIM-schrijfwedstrijd 2006 is Marie-Line Grauwels.
Marie-Line (10) uit Antwerpen in België bedacht een spannend verhaal over een circus. Ze schreef haar boek Het geheim van de circusdief samen met Anneke Scholtens.

Winnaar 2005

De winnaar van de GEHEIM-schrijfwedstrijd 2005 is Isa de Graaf.
Isa (9) uit Wormerveer bedacht een spannend verhaal over een geheime kamer. Zij schreef haar boek Het geheim van kamer 13 samen met Hans Kuyper.

Winnaar 2004

De winnaar van de GEHEIM-schrijfwedstrijd 2004 is Rosa Bosma.
Rosa uit Leiden bedacht een spannend verhaal over een spookhuis met een groot geheim… Ze schreef haar boek Het geheim van het spookhuis samen met Selma Noort.

Winnaar 2003

De winnaar van de eerste GEHEIM-schrijfwedstrijd in 2003 is Pleun Nijhof.
Pleun (7) uit Bladel bedacht een spannend verhaal over geheime briefjes. Ze schreef haar boek Het geheim van de raadselbriefjes samen met Rindert Kromhout.