Imagine – John Lennon & Jean Jullien

John Lennons song in een prentenboek voor alle leeftijden!

“Imagine all the people living life in peace”
Op 21 september, de Internationale Dag van de Vrede, verscheen John Lennons lied Imagine als prentenboek in 20 landen. John Lennons songtekst is in een eenvoudige krachtige stijl geïllustreerd door de bekende Franse tekenaar Jean Jullien. Het prentenboek vertelt het verhaal van een duif die over de wereld vliegt om een boodschap van vrede, liefde en vriendschap te verspreiden naar alle vogels, ongeacht de kleur van hun veren. Yoko Ono Lennon doneert de royalty’s aan Amnesty International. 

 

Over het boek

Ted van Lieshout heeft de Nederlandse vertaling van het lied gemaakt, die ook is opgenomen in het prentenboek. Soms iets vrijer dan de oorspronkelijke tekst, maar met behoud van de essentie, zodat je hem kunt zingen.

Bestel het boek in de webshop van Amnesty International, bij een van de volgende online winkels of bij uw plaatselijke boekhandel: AKO, BLZ, Bol.com, Bruna, ECI,  Libris. Klik hier voor meer details over het boek.

Imagine cover_NL.indd

Onderwijs: lesbrief midden- en bovenbouw

Speciaal voor de midden- en bovenbouw van het basisonderwijs is er  lesmateriaal bij het boek ontworpen om met elkaar in gesprek te gaan over vrede, vriendelijkheid, oorlog en lijden. Het toont eenheid en hoop en hoe belangrijk het is om de moed te hebben om de wereld beter te maken.

De lesbrief  biedt verschillende activiteiten voor kinderen in de midden- en bovenbouw:

* Gespreksvragen over de songtekst en bijpassende illustraties uit het boek;

* Eenvoudige creatieve vervolgactiviteiten;

* Instructie voor het maken van een vredesslinger;

* Praten over rechtvaardigheid.

Met de vredesslinger worden de kinderen gevraagd een vogel in te kleuren en  hun vredesboodschap voor een betere wereld op te schrijven. Denk aan vrede over de hele wereld, vrijheid, samen delen, eenheid, veiligheid en wat rechtvaardig is. Alle vogels en boodschappen komen als een vredesslinger door het klaslokaal te hangen.

 

Birgit Schuurman zingt Imagine op het Happinez Festival

De lancering van het boek hebben we ook gevierd op het Happinez Festival (15 tot en met 17 september 2017). Birgit Schuurman zong het lied  Imagine en kreeg het eerste exemplaar van het boek uitgereikt door Marije de Jong, al jarenlang het gezicht van Happinez.

Een droom van Yoko Ono Lennon

John and Yoko Ono Lennon (c) Bob Gruen_Def

Dit boek betekent heel veel voor me. Mijn echtgenoot John […] schreef Imagine als een lied dat oproept tot vrede over de hele wereld. En vandaag is die vrede meer nodig dan ooit; ik denk dat zijn woorden niets van hun belang hebben verloren.’ – Yoko Ono Lennon

John Lennon was zanger, sing en songwriter, vredes- en mensenrechtenactivist, auteur, kunstenaar en voor altijd een inspiratie voor iedereen. Hij werd in 1940 in Liverpool geboren en werd in de jaren 1960 bekend met zijn band The Beatles en kreeg een beroemde solo carrière tot hij in 1980 overleed. Lennons huwelijk en samenwerking met kunstenaar Yoko Ono was de inspiratie voor zijn iconische vredeslied ‘Imagine’. Lennon heeft verschillende boeken geschreven, waaronder collecties van zijn verhalen en tekeningen: In His Own Write, A Spaniard in the Works, Skywriting by Word of Mouth, AI – Japan Through John Lennon’s Eyes, en Real Love- the Drawings for Sean.

Deel je vredesboodschap #ImaginePeace online

John Lennon zong Imagine 40 jaar geleden voor het eerst! Vandaag de dag is zijn boodschap nog steeds van belang, omdat hij ons vraagt vrede voor te stellen in een tijd waarin onze wereld helemaal niet zo vredig is. Daarom vragen wij jou om je vredesboodschap #Imaginepeace online te delen. Samen kunnen we elkaar inspireren om een wereld in vrede voor te stellen, vol van vriendschap, gelijkheid, vriendelijkheid en begrip.

Er is een speciale website gemaakt voor alle vredesboodschappen. Iedereen van over de hele wereld kan zijn boodschap hier doorgeven en we zouden het geweldig vinden als jij die van jou ook online wilt delen.
Ga naar www.imaginepeacebook.com en laat hier je vredesboodschap achter!