Keteltje

Daghallo! Ken jij Keteltje al? Lees hier alles over het meest eigenwijze prinsesje van Nederland, download de kleurplaten en ontdek hoe je je als een echte prinses moet gedragen!

Prinses met pit

LIC-AFB-Logo-KeteltjeTwee zwiepstaartjes, een kroontje en stoere laarzen. Keteltje is een vrolijk en eigenwijs prinsesje van zes. Ze woont in het mooiste huis van het land. Samen met Koningin Moeder, Generaal Vader en Prins Opa. Later wordt Prinses Keteltje net zo koninklijk als Koningin Moeder. Beloofd. Maar nu nog even niet! Ze heeft het veel te druk met verstoppertje spelen, leren zwemmen, vliegen in een helikopter, haar vriendje Doffie en haar huisdieren Sneeuwbal, Beppie, Drom en Dapper.

 

Jeska Verstegen

Jeska Verstegen schrijft én tekent de verhalen over Keteltje. De boeken zijn speciaal gemaakt om voor te lezen aan kinderen vanaf 4 jaar en zelf te lezen vanaf 7 jaar. Maar niet alleen kinderen zullen genieten van de boeken. Is voor de voorlezer net zo leuk als voor de luisteraar!

Prinsessenles van Keteltje

Koningin Moeder wil dat Keteltje een nette prinses wordt. Ze moet op les, zodat ze straks koninklijk kan zwaaien, lintjes doorknippen en keurig telefoneren. Wil jij ook een prinses worden? Lees hier tips van Keteltje!

Een echte prinses…

  • zwaait koninklijk. Alsof je een sinaasappel in je hand hebt. Kijk in de fruitschaal en oefen de enige echte koninklijke sinaasappelzwaai.
  • zit netjes recht aan tafel. Oefen een dag lang met een boek op je hoofd hoe recht jij kunt zitten/lopen/rennen/springen.
  • eet zonder te knoeien. Behalve hagelslag. (Dan is niet knoeien gewoon onmogelijk!)
  • is lief voor dieren. Dus geef de kat iets lekkers of laat je paard (of hond) uit.
  • ruimt haar kamer netjes op – tenzij je iets véél belangrijkers te doen hebt, in het belang van het land bijvoorbeeld (verzin vlug iets!).
  • heeft een mooie handtekening, om belangrijke besluiten te ondertekenen. Heb jij er al één?

De pers over Keteltje

  • ‘Jeska Verstegen bedacht een prinses met pit, een eigenwijs meisje in de traditie van Floddertje en Otje ’ – Dagblad van het Noorden
  • ‘ Keteltje is een doortastend, vrolijk meisje waar je meteen van houdt. Herkenbaar boek over een speels prinsesje, dat bij groot en klein een glimlach om de mond tovert’ – Nederlands Dagblad
  • ‘Keteltje is de stoerste prinses die je je kunt voorstellen.  Verstegen prikkelt met haar boeken de fantasie van kinderen. En stiekem ook die van volwassenen. Als je nog niet vrolijk was, dan word je het wel bij het doorbladeren van dit boek’ – Dagblad de Limburger
  • ‘De belevenissen van het kleine meisje zijn heel herkenbaar, maar worden bijzonder door de koninklijke status die ze heeft. Heerlijk voorleesboek voor kleuters’ – NBD Biblion

Prijzen

Keteltje – Prinses op les – Leespluim (2013)