Kikker

De wereld van Kikker

Kikker en zijn vriendjes

Over de hele wereld houden mensen van Kikker van Max Velthuijs. Ken jij Kikker en zijn vriendjes al?  Haas die heel veel weet, Varkentje die zulke lekkere taarten bakt, Rat die altijd een oplossing weet, Eend, die het liefst altijd bij Kikker wil zijn en Beertje, die door Kikker wordt gevonden en bij hem mag wonen.

Er zijn twaalf prachtige prentenboeken over Kikker verschenen. Het eerste boek Kikker is verliefd werd meteen bekroond met het Gouden Penseel. Kikker laat je speelsgewijs kennismaken met thema’s als vriendschap, bang zijn, de dood, moed, vreemdelingen, zelfvertrouwen en nog veel meer. Daarnaast is er de serie Kikker en vriendjes, op basis van de Kikker-animaties in samenwerking met Telescreen.

Voor de peuterleeftijd zijn er kartonboekjes, puzzelboeken, badboekjes, stofboekjes, een babyboek en nog veel meer. Op deze pagina vind je een overzicht van alle Kikker-titels.

Lees hier meer.

 

Max Velthuijs

AFB-THE-20150825-velthuijskikker

© Xander Remkes

Max Velthuijs tekende en schreef de verhalen over Kikker. Max Velthuijs werd op 22 mei 1923 geboren in Den Haag en overleed op 25 januari 2005 in dezelfde stad. Ruim 1 miljoen van zijn boeken vonden hun weg naar huiskamers, scholen en bibliotheken over de hele wereld. Zijn boeken zijn vertaald in meer dan 35 landen!

 

Prijzen

Kikker is verliefd (Zilveren Griffel en Vlag & Wimpel 1990)
Kikker en het vogeltje (Gouden Griffel en Zilveren Penseel 1992)
Kikker in de kou (Gouden Penseel en Zilveren Griffel 1993)
Kikker en de vreemdeling (E. du Perronprijs 1994)
Kikker is een held (Vlag & Wimpel 1996)
Kikker is Kikker (Gouden Penseel 1997)

In 2004 kreeg Max Velthuijs de Hans Christian Andersenprijs (illustraties) voor zijn gehele oeuvre. In dat jaar ontving hij ook een koninklijke onderscheiding. In 2006 werd de Max Velthuijs-prijs ingesteld, een driejaarlijkse oeuvreprijs bestemd voor Nederlandse illustratoren van kinderboeken, die wordt beheerd door de Stichting P.C. Hooft-prijs.

 

Kleurplaten en ander leuks

Op de website van Kikker vind je kleurplaten, spelletjes, leuks om te knutselen en meer!