Maren Stoffels

Ken jij de boeken van Maren Stoffels al?

Bijzondere buitenbeentjes

Maren schrijft vaak over hoofdpersonen die zich anders voelen dan anderen. Een meisje dat verliefd wordt op een leraar, een jongen die niet wil praten, een meisje op de vlucht voor haar verleden, een jongen die op straat woont maar toch geen zwerver is… Maren kruipt telkens weer in de hoofden van bijzondere personages en laat ze tot leven komen, zodat jij hen kunt ontmoeten.

Lees hier meer over Maren Stoffels.

 

Nieuws

Meer over Maren

AFB-THE-20150825-stoffelsMaren Stoffels (Amsterdam, 1988) groeide op in haar geboortestad. Zodra Maren kon schrijven deed ze het.

Op haar negende maakte ze haar eerste boek, over een eskimootje dat zijn vader zoekt. Via auteur Hans Kuyper zocht ze contact met uitgeverij Leopold. Daar verscheen in 2005 haar eerste boek Dreadlocks & Lippenstift. Maren was toen zeventien jaar. Dreadlocks & Lippenstift werd bekroond met de Prijs van de Jonge Jury en de Debuutprijs, de Hotze de Roosprijs en de Tina Bruna Award. Al snel volgden nog meer boeken en prijzen. Maren kreeg de Prijs van de Jonge Jury voor Sproetenliefde. Stapelverliefd werd bekroond met de Pluim van de Senaat van de Nederlandse Kinderjury.

Tijdens de schoolbezoeken die Maren doet via stichting SSS merkt ze dat de lezers haar boeken vooral leuk vinden omdat ze er zoveel in herkennen. De thema’s in haar boeken zijn onder andere anorexia, gepest worden, homoseksualiteit, verliefdheid, vriendschap en jezelf durven zijn.

Maren is erg actief op internet. Je vindt haar onder meer op Facebook, Twitter, Instagram en YouTube, en ze heeft natuurlijk ook een eigen website. Daar vind je Marens antwoorden op de meest aan haar gestelde vragen. Ook vind je er schrijftips.

Maren is ook bezig met vloggen. Meer over haar leven als schrijfster zie je op haar YouTube-kanaal.

Prijzen

Dreadlocks & Lippenstift – De Prijs van de Jonge Jury, De Debuutprijs van de Jonge Jury, de Hotze de Roosprijs en de Tina Bruna Award (2007)

Sproetenliefde – De Prijs van de Jonge Jury (2009)

Stapelverliefd – De Pluim van de Senaat van de Nederlandse Kinderjury (2014)