Olli

Olli is het meest dappere olifantje ter wereld. Samen met zijn vriendjes, behoren ze tot de Ollimania familie en beleven ze de spannendste en gekste avonturen. Lees mee met de avonturen van Olli, John, Ari, Tutje en de rest van de Ollimania familie.

Olli is de 100% namaak-olifant

En omdat hij een namaak-olifant is, kan hij zijn wie hij wil en maakt daardoor de meest fantastische avonturen mee.
Het liefst ontdekt Olli de wereld samen met zijn vrienden. Zijn nieuwsgierigheid brengt Olli en zijn vrienden op bijzondere plekken. Zo zijn ze al op de maan geland en de wereld rond geweest. Olli is groot en dapper, maar soms ook zacht en klein. Zijn lievelingsplek is altijd dichtbij zijn vriendjes.
Olli heeft ook een lievelingsvriendinnetje, dat is Tutje. Tutje is lief klein roze muisje. Ze doet altijd haar best en is heel hoopvol. Helaas lopen haar plannetjes vaak anders dan ze verwacht had…

Lees hier meer over of neem eens een kijkje op de Facebookpagina van Olli en Tutje.

Ollimania

Ollimania is een familie van personages gemaakt door kunstenaars Diederiekje Bok en Hein Mevissen. De Ollimania familie staat bekend als onweerstaanbaar schattig en grappig. Elk Ollimania karakter heeft zijn eigen unieke achtergrond, leven en dromen, die worden onthuld tijdens de Ollimania avonturen in boeken en films.

Hun gedurfde dwaasheid is geliefd bij volwassenen en kinderen in en buiten Nederland. Het gaat Olli en zijn vrienden altijd om vriendschap en het gelukkig maken van anderen door ‘fun’.

Ollimania is ook altijd betrokken met iets goeds doen voor de maatschappij. In 2005 zette Ollimania Olli in voor schoner drinkwaterwater, in 2007 was Olli onderdeel van een MTV campagne’ respect je ouders’ en in 2013 redde Ollimania een historisch Zoo in Rotterdam voor een Nederlandse verzekeringsmaatschappij en in 2015 geeft Ollimania een reuze groot Olli beeld cadeau aan het Sophia Kinderziekenhuis om een glimlach te geven aan de kleinste patientjes en hun families.

Ollimania: ‘Het leven is beter met een glimlach ‘

De Ollimania familie blijft groeien en bestaat op dit moment uit de volgende Ollimania karakters: Olli, John, Kor, Ari, Arnold, Tutje, Oswald, Grubbi, Badeend, Balloon boy, Duffy, Snippi en de Maan Billies. De Ollimania karakters zijn opgebouwd uit eenvoudige ronde vormen. Het zijn knuffel karakters met menselijke trekken.

Ollimania’s Tutje heeft een speciale plek in de familie.
Zij heeft ook haar eigen boekje en een eigen facebook pagina, waar ze heel trots op is. Ze houdt van vriendinnen en probeert er steeds meer te krijgen.

Tutje probeert altijd het juiste te doen, maar vaak het blijkt het anders te gaan dan ze had verwacht. Dit maakt haar vaak verdrietig.

Tutje vindt het leuk om er mooi uit te zien en ze houdt van mooie spulletjes. Het liefst gaat ze elke dag winkelen. Tutje houdt van cadeautjes. Helemaal als ze mooi zijn verpakt. Als het Tutje te veel wordt, krijgt te ze tranen in haar ogen en weet ze niet goed waar ze moet zijn. Het liefst kruipt ze weg in een holletje.

Tutje geeft de hoop nooit op.

Meer over de makers van Ollimania.

Ollimania is gemaakt en bedacht door Diederiekje Bok en Hein Mevissen. In 2001 begonnen zijn onder de naam van John Doe werk te maken. Hun vele MTV film werk internationaal uitgezonden en bekroond met veel prijzen. Ze lanceerde ook hun eigen merken FCGorgeous, John’s Phone, de Electrische scooter Toni Electroni en het merk From The Supermarket, hieronder vielen verschillende soorten producten, zoals water, juice, music, books, sports, tabloid, t-shirts, toys en een phone. Het beeldmerk werd bepaald door de karakters, dat nu de Ollimania karakters zijn. De simpele basis van de karakters kwamen overeen met de eenvoud van de producten en de filosofie. In 2010 hebben Bok en Mevissen het product Phone From The Supermarket hernoemd in John’s Phone. De Toys From The Supermarket is hernoemd in Ollimania en er zijn sindsdien vele karakters bijgekomen.